Mimas, satelitul lui Saturn care seamănă cu „Steaua Morții”, ar putea fi „o lume oceanică ascunsă”

Luna de gheață a planetei Saturn, care se aseamănă cu „Steaua Morții” din Star Wars, ar ascunde un ocean subteran, conform unei noi cercetări publicate în revista Icarus.

Astfel, Mimas, care este cea mai mică și cea mai apropiată lună de planeta inelată ar putea fi „o lume oceanică ascunsă”, spun oamenii de știință, care analizează în prezent dacă satelitul ar putea susține viața în apele sale, arată CNN.

În plus, Mimas se află la numai 186.000 de kilometri de Saturn și are nevoie de puțin peste 22 de ore pentru a parcurge o orbită în jurul planetei. Satelitul este acoperit de cratere, cel mai mare având 130 de kilometri, ceea ce face această lună să semene cu „Steaua Morții”.

Despre satelitul Mimas cercetătorii afirmă că ar putea fi o „lume oceanică ascunsă” sub un strat gros de gheață, o descoperire care, dacă se dovedește a fi adevărată, ar extinde și mai mult numărul de locuri potențial locuibile din sistemul nostru solar.

De asemenea, sateliții înghețați cu dovezi ale oceanelor subterane au atras atenția multor oameni de știință în ultima perioadă. Cele mai cunoscute două exemple din Sistemul…

Citeste continuarea Aici

You might also like