Milioane de oameni din India sărbătoresc Diwali, în timp ce avertismentele legate de Covid și de poluare cresc

India s-a transformat într-o scenă de lumină și culoare, în timp ce milioane de oameni celebrează Diwali, sărbătoarea cunoscută ca festivalul luminilor. Sărbătoarea are loc însă pe fondul preocupărilor legate de pandemia de coronavirus și de poluarea aerului, scrie BBC.

Sărbătoare Diwali este unul dintre cele mai importante festivaluri din India și este marcat prin rugăciuni și artificii. Este cunoscut ca festivalul luminilor, deoarece oamenii aprind lămpi sau lumânări pentru a simboliza triumful luminii asupra întunericului și al binelui asupra răului.

Sărbătoarea are în acest an o importanță specială, într-un moment în care pandemia continuă să perturbe viața oamenilor. Deși cazurile noi de infectare au scăzut considerabil în ultima lună, India este încă una dintre cele mai afectate țări din lume, înregistrând oficial peste 35 de milioane de cazuri și peste 450.000 de decese.

Pentru unii, Diwali marchează începutul unui nou an. Este, de asemenea, momentul în care oamenii organizează petreceri, se întâlnesc cu prietenii și familia și își fac cadouri.

În contextul calendaristic, ziua exactă a festivalului se…

Citeste continuarea Aici

You might also like