Metoda care le aduce infractorilor cibernetici câștiguri anuale de peste 700.000 dolari

În ultima perioadă, mai mulți români au primit mesaje pe WhatsApp, în care erau anunțați că urmează să primească o donație de 1,9 milioane de euro. În acest sens, directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția că este vorba despre o tentativă de fraudă.

În explicaţiile sale, „Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului – scrisoarea sosită de la un prinţ nigerian, care oferea un scenariu similar. Atunci, una dintre cele mai vechi #scam-uri de pe internet se propaga prin e-mail. Deşi are un grad de complexitate destul de redus, metoda încă este eficientă în unele cazuri şi atrage în plasă utilizatori creduli.

În contextul financiar, în 2019, CNBC anunţa că o astfel de metodă încă genera câştiguri anuale de peste 700.000 de dolari!”, precizează DNSC într-o postare pe Facebook.

În contextul metodologic aceste tentative de fraudă se bazează pe câştigarea încrederii potenţialei victime, căreia i se cere o sumă de bani în avans, pentru că ar urma să primească în schimb o adevărată avere….

Citeste continuarea Aici

You might also like