Meteorologii au susținut că luna iunie este cea mai ploioasă lună din an

În România, vremea se schimbă radical iar românii vor avea temperaturi și de 34 de grade Celsius. ANM a venit cu prognoza meteo pe provincii istorice.

Astfel, în Muntenia, valorile termice, indeosebi cele maxime, vor avea tendinţa de creştere până în jurul datei de 16 iunie. Mediile valorilor diurne vor creşte de la 26…28 de grade, spre 34 de grade. Spre sfârşitul intervalului, valorile maxime vor scădea uşor până la medii de 32 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 14 grade, până la 17…18 grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 şi 11 iunie.

În Moldova, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii pâna în data de 11 iunie, iar media acestora va fi de 27…28 de grade. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista…

Citeste continuarea Aici

You might also like