Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de averse și vijelii, care intră în vigoare vineri dimineața și vizează 8 județe din țară

În România,  ANM a anunţat care sunt județele vizate cu atenţionare meteo, Astfel, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină.

În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp, iar această avertizare este în vigoare vineri, de la ora 3.00 până la ora 11.00.

În plus, meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara, vineri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 8.00.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

Temperaturile maximele vor ajunge în…

Citeste continuarea Aici

You might also like