Mesajul preşedintelui României cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor

Cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor, preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care descrie despre o „crimă, un episod întunecat al istoriei noastre”.

Astfel, „Falsificarea, relativizarea sau chiar negarea Holocaustului reprezintă acțiuni menite să intoxice societățile democratice, să le facă să renunțe la valori și principii”, afirmă Klaus Iohannis.

De altfel, mesajul preşedintelui a fost prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat – Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, în cadrul ceremoniei organizate la Memorialul Victimelor Holocaustului, transmite Administraţia Prezidenţială.

Astfel, „Aducem astăzi un pios omagiu memoriei romilor, celor aproape 500.000 de copii, femei și bărbați victime ale Holocaustului. Familii întregi au pierit în acest genocid, fiind supuse unor brutalități îngrozitoare. Gândurile noastre se îndreaptă și către cei care au supraviețuit ororilor și urmașilor acestora.

Anul acesta, în România, comemorăm 80 de ani de la primele deportări ale romilor în Transnistria de către regimul antonescian. Aproximativ…

Citeste continuarea Aici

You might also like