Mesajele de pe mail sau din SMS-uri care vă pot lăsa fără bani pe card

Românii sunt tot mai des ţinta atacatorilor cibernetici. Aceștia se folosesc de numele unor companii de curierat pentru a-i păcăli să acceseze linkuri periculoase. Mai mult, experții unei companii de securitate informatică atenţionează că deja au fost interceptate 100 de mii de astfel de link-uri la nivel mondial, din care 3 sferturi sunt în România.

Astfel, atacatorii se folosesc de numele unor firme de curierat şi chiar al Poștei Română pentru a-i păcăli pe oameni. Persoana este anunțată prin sms sau prin e-mail că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediția trebuie să dea click pe un link.

Georgiana Iuzic, jurnalist Digi24 spune:

Cine accesează link-ul din mesaj, este condus să își instaleze o așa-zisă aplicație. Riscurile sunt mari: de la copierea datelor bancare, până la accesul la agenda telefonică. Ba mai mult, odată intrați în telefonul victimei, atacatorii pot trimite mesaje cu suprataxă altor persoane.

De asemenea, reprezentanții Poștei susţin că ei comunică numai prin adresele oficiale de e-mail ale instituției și niciodată nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal și în…

Citeste continuarea Aici

You might also like