Maia Sandu vrea confiscarea averilor ilicite.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis în Parlament un proiect de lege care va face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupţie, transmite IPN şi Radio Europa Liberă.

Astfel, legea actuală conţine un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogăţit ilicit şi le dă posibilitate să-şi păstreze averile. De fapt, aceştia rămân în posesia averilor prin transferul lor către alte persoane. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună”, a spus  președinta Maia Sandu marţi 1 februarie pe pagina sa de Facebook.

Conform preşedintei Republicii Moldova, eforturile de îmbunătăţire a normelor legislative pentru a combate corupţia vor continua. „Vor continua şi eforturile de reformare a justiţiei, pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toţi, fără excepţie”, a mai adăugat Maia Sandu, informează Agerpres.

În plus, Radio Chişinău a transmis miercuri dimineaţa că procurori din cadrul Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de…

Citeste continuarea Aici

You might also like