Leonardo Badea: volatilitatea extrem de ridicată este unul dintre riscurile majore pe care îl presupun criptoactivele

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Leonardo Badea, a vorbit, în noua sa opinie, despre mirajul criptoactivelor.  Membru Consiliului de administrație al BNR, spune că volatilitatea extrem de ridicată este unul dintre riscurile majore pe care îl presupun criptoactivele.

În mod normal, de-a lungul timpului, evoluția societății a avut la bază tocmai capacitatea de a se dezvolta, de a inova, de a adapta noi produse și sisteme care să răspundă necesităților istorice. În domeniul piețelor financiare, în special în ultimii 20 de ani, a existat un apetit pentru dezvoltarea de noi instrumente, uneori simple, alteori sofisticate, care să răspundă necesităților investiționale. Din păcate însă, adesea s-au urmărit în primul rând profituri rapide. Totuși, ușurința în utilizare și folosirea progresului tehnologic au fost în multe cazuri o bază obiectivă a creșterii eficienței utilizării noilor produse.

În opinia sa, „Atunci când discutăm cauzele și rezultatele acestei evoluții abordarea analitică și obiectivă este de cel mai mare ajutor. Nu trebuie să respingem a priori produsele și serviciile financiare noi, pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like