Legătura dintre salariul minim si nivelul de trai din România

În prezent, în România, preţurile la gaze, electricitate, carburanți, dar și alimente au înregistrat o creștere fără precedent, iar foarte mulți angajați români au ajuns să nu își mai poată asigura toate cele necesare. Acest lucru este confirmat și de Avocatul Poporului.

Românii au ajuns într-o situație fără precedent. Pe lângă criza sanitară care face ravagii, criza financiară îi lovește din plin, iar cele mai afectate sunt familiile numeroase.

Într-un raport al Avocatului Poporului este confirmat faptul că salariul minim de bază brut pe țară, de 2.550 de lei, pentru anul 2022 este mai mic decât coşul minim de consum pentru persoană adultă singură, care este de 2.708 lei.

Pentru a face aceste calcule, Avocatul Poporului a folosit datele Fundației Friedrich Ebert România și Syndex România (din noiembrie 2021).

În ceea ce privește sumele necesare pentru un trai decent în România, potrivit promptmedia.ro, coșul minim de consum lunar, în funcție de familie, este următorul:

O persoană singură adultă ajunge la un coș lunar de 2.708 lei, pe când o familie formată din doi adulți și fără copii ajunge la 4.417 lei. Pe de…

Citeste continuarea Aici

You might also like