Laurei Țeposu, CEO-ul Libris: Cu cât citești mai mult, cu atât îți dai seama cât de puține știi

 Laura Țeposu, fondatoarea Libris, a început cu o mică librărie în anul 1991, în Brașov. În timp, a devenit acum una dintre femeile de succes din România. Într-un interviu acordat Wall-Street, Țeposu a povestit despre cum împarte viața de familie cu cea de CEO, dar și despre relația sa cu cărțile.

În opinia sa, ”Sunt cărți care ne ajută să ne redescoperim. Ficțiunea, spre exemplu, ne ajută să găsim empatia, de care avem mare nevoie. Iar o importantă lecție pe care am învățat-o din cărți e faptul că îți dai seama cât de puține știi cu cât citești mai mult. Conștientizezi umilința intelectului”, amintind de biblioteca de 30.000 de cărți a lui Umberto Eco.

În plus Laura Ţeposu a spus și că viitorul are nevoie un om educat, creativ și adaptabil, ”caracteristici care pot obținute citind. Tot ceea ce înseamnă muncă repetitivă va fi înlocuit de roboți”, în cele din urmă.

În plan personal, aceasta spune că e dificil să împarți viața de familie cu cea de CEO și că e nevoie de multă răbdare pentru câștigarea echilibrului.

Astfel, ”Fiecare zi începe la 5:30 – 6:00 de dimineața, cu pregătitul copiilor…

Citeste continuarea Aici

You might also like