Lamborghini pregătește primul său model electric

Constructorul de automobile sportive Lamborghini se pregăteşte pentru finalul modelelor echipate numai cu motoare pe combustie internă, cum este Aventador, urmând să îşi schimbe întreaga gamă de modele în hibride de tip plug-in.

Astfel, producătorul auto italian deţinut de grupul german Volkswagen AG, şi care oferă modele sportive cum ar fi Aventador, Huracan sau SUV-ul Urus, va dezvălui în 2023 primul său model de serie de tip hibrid plug-in, pentru ca începând din anul 2024 să îşi electrifice întreaga gamă de modele, arată Agerpres.ro.

Mai mult, pentru acest an, Lamborghini şi-a vândut deja aproape întreaga producţie, după ce în 2021 a stabilit un nou record de livrări, a precizat directorul general Stephan Winkelmann. „Va fi ultima dată când oferim numai modele cu motoare pe combustie”, a declarat Winkelmann, spunând că producătorul auto a avut un început de an 2022 foarte bun.

Totodată, Lamborghini a alocat o sumă record de 1,5 miliarde de euro pentru trecerea la modele hibride de tip plug-in şi intenţionează ca în a doua jumătate a deceniului să ofere şi primul său vehicul care va funcţiona în întregime pe baterie.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like