La ceremonia de deschidere a JO, delegaţiile celor 91 de ţări participante vor defila în ordinea din alfabetul chinez

Jocurile Olimpice de iarnă la Beijing se desfășoară sub semnul unor tensiuni maxime, provocate de boicotul diplomatic iniţiat de ţările occidentale. La ceremonia de deschidere, care începe la ora 14.00, delegaţiile celor 91 de ţări participante vor defila în ordinea din alfabetul chinez. România participă la șapte probe, având înscriși 22 de sportivi.

Astăzi 04-02-2022, se dă startul celei de-a 24-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări aliate au iniţiat un boicot diplomatic al JO 2022, legat de situaţia drepturilor omului în China.

Iar ceremonia de deschidere este programată de la ora locală 20:00 (14:00 la Bucureşti), pe Stadionul Olimpic ″Cuib de Pasăre″⁣, care a găzduit şi ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor din 2008.

La acest eveniment sportiv vor participa 91 de delegaţii sportive. Un număr de 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe (şapte probe în plus faţă de 2018). La final, se vor acorda medalii, la 15 discipline: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă – short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic,…

Citeste continuarea Aici

You might also like