Klaus Iohannis a înființat un grup de lucru la Cotroceni care se va ocupa de combaterea schimbărilor climatice

Președintele Klaus Iohannis a decis înființarea la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”.

Această inițiativă face parte din angajamentul Președintelui României de a se implica în efortul național de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu, transmite Cotroceniul.

În cadrul grupului de lucru se va reuni experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afara ei, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar și economic, cu experiență solidă privind schimbările climatice.

Astfel, „Primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul țării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung”, se arată în comunicatul de presă.

În contextul Administrației Prezidențiale se transmite că „rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like