Kelemen Hunor: Toată Europa s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani.

În avertismentul său care a fost lansat de către vicepremierul Kelemen Hunor, actual lider al UDMR, în ziua de marți, 12 iulie, acesta susține că toată Europa s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani.

În viziunea sa, vicepremierul a explicat că prețurile vor crește semnificativ, în contextul în care toată Europa va plăti în această iarnă sancțiunile împotriva Rusiei.

Astfel, „Va fi o iarnă grea şi sper că noi nu vom avea probleme cu gaze, dar vor fi mai scumpe, asta este clar, asta este situaţia. Noi am adoptat o lege mai devreme prin care stabilim preţurile până în aprilie 2023, ca să trecem peste iarnă, că noi am estimat că va fi o iarnă grea, la fel şi pentru curentul electric. Dar, aşa cum se conturează peste tot în Europa, va fi o iarnă grea, poate cea mai grea iarnă din ultimii 40-50-60 de ani chiar, pentru toată Europa, din păcate.

Noi putem asigura cam 80% din necesităţile României pe piaţa gazelor naturale, dar în jur de 2 miliarde de metri cubi trebuie să cumpărăm şi noi de pe piaţă şi, dacă nu cumpărăm, atunci sigur avem o altă problemă, dar eu sunt convins că vom avea gaze, vom…

Citeste continuarea Aici

You might also like