Jumătate din școlile din Franța s-ar putea închide în urma grevei profesorilor.

Zeci de mii de profesori din Franța organizează o grevă națională care ar putea să ducă la închiderea a jumătate din toate școlile franceze. Profesorii protestează împotriva „strategiei haotice” anti-COVID-19 implementate de guvernul de la Paris, transmite BBC.

Astfel, greva profesorilor francezi ar putea fi cea mai mare din ultimele decade. 11 sindicate ale profesorilor, părinților și a altor cadre didactice au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de politicile anti-COVID ale guvernului.

Mai multe școlii primare au rămas închise joi 13 ianuarie și se așteaptă ca în jur de 75% dintre toți profesorii să participe la grevă. Lor li s-au alăturat și sindicate care reprezintă directorii de școală, inspectorii și alți membrii ai personalului didactic.

Ministerul Educației a oferit cifre mult mai mici, spunând că numai 40% din învățătorii din școlile primare și 25% dintre profesorii de liceu protestează, conform Reuters.

Totodată, miniștrii francezi au făcut o prioritate din ținerea școlilor deschise, în pofida valului nou de cazuri noi care poartă marca Omicron. Profesorii susţin că regulile impuse…

Citeste continuarea Aici

You might also like