Italia caută medici în întreaga Europă

Pandemia de coronavirus a generat mari probleme în sistemul sanitar, iar situația se resimte mai mult ca niciodată în Italia, unde deși salariile din sistemul sanitar sunt destul de atractive, nu se găsește forța de muncă dorită.

În acest domeniu de activitate Italia se confruntă cu o criză fără precedent a personalului în sistemul sanitar. Deși la urgențe o gardă este plătită chiar și cu un salariu de 90 de euro pe oră, acest lucru nu este suficient pentru posibilii candidați.

În acest sens, apar din ce în ce mai multe anunțuri în care spitale private caută de urgență medici care să poată să își exercite activitatea, scrie infoactual.ro.

Astfel, „Spital privat caută URGENT un medic care să acopere turele din această seară și mâine seară la spitalul Santorso di Vicenza pentru „coduri albe”. Având în vedere urgența imediată, aceste două nopți vor fi plătite cu 90 de euro pe oră.”

Medicii din Italia și pandemia de coronavirus

În Italia această criză de personal medical a început de la debutul pandemiei de coronavirus. Mai exact, conform estimărilor, aproximativ 100 de asistente medicale, dar și medici au…

Citeste continuarea Aici

You might also like