Invenție revoluționară testată de Oxford

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Oxford a reușit, în urma unui studiu publicat pe 5 aprilie 2022 în revista The Lancet Psychiatry, să testeze o invenție revoluționară care tratează cu succes anxietatea severă a pacienților cu această afecțiune. Terapia folosește realitatea virtuală, o cască ce incorporează această nouă tehnologie.

Astfel, pacienții cu anxietate severă și agorafobie au fost inițial ”îndrumați” prin situații simulate de zi cu zi, cum ar fi urcarea în autobuz sau mersul la o cafea, iar apoi oamenii au reușit să se întoarcă în lumea reală exterioară, potrivit Daily Mail.

În cadrul invenţiei, tehnologia imersivă i-a ajutat pe pacienții cu astfel de afecțiuni să treacă de la o ”existență închisă în casă, din nou, la viața din lumea exterioară”, afirmă cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Cercetătorii au dezvoltat o experiență de realitate virtuală numită gameChange, care duce pacienții cu anxietate severă în setările de zi cu zi, ghidați de un antrenor virtual.

Această tehnologie (care folosește o cască cu realitate virtuală) le permite oamenilor, care…

Citeste continuarea Aici

You might also like