Îngrijirea la domiciliu – o nevoie actuală stringentă

Stilul de viață modern face ca, de cele mai multe ori, propria locuință să fie doar un refugiu de noapte, iar timpul liber – mai mult o utopie. În același timp, fiecare dintre noi dorește să își păstreze independența până la o vârstă cât mai înaintată, fără să ajungă să își împovăreze copiii. În acest context, alternativa îngrijirii la domiciliu devine din ce în ce mai tentantă.

Ce presupune îngrijirea la domiciliu?

Îngrijirea la domiciliu este adaptată nevoilor pacientului. Uneori, este nevoie de asistenta medicala la domiciliu, pentru aplicarea de tratamente medicamentoase sau de susținere, pentru înlocuirea sondelor și cateterelor sau pentru prevenirea și îngrijirea escarelor. 

 

Alteori, pacientul are nevoie de sprijin în efectuarea unor ritualuri de igienă personală – persoanele în vârstă pot ajunge în situația în care nu mai reușesc să intre sau să iasă din cadă, de pildă, sau nu mai au mobilitatea necesară pentru a se spăla singure.

Unele persoane în vârstă sau care suferă de boli cronice care generează un grad oarecare de dizabilitate, cum e poliartrita reumatoida, au nevoie de un ajutor de încredere…

Citeste continuarea Aici

You might also like