India își va lansa propria monedă digitală!

Ministrul indian de Finanţe, Nirmala Sitharaman, a transmis marţi că banca centrală va introduce în următorul an financiar o monedă digitală. În plus, Guvernul din India a horărât să impună un impozit de 30% pentru veniturile provenite din active digitale.

Astfel, Ministrul indian de Finanţe, Nirmala Sitharaman, a anunţat marţi 1 febroarie că banca centrală va introduce în următorul an financiar o monedă digitală care va utiliza blockchain şi alte tehnologii, informază Reuters.

„Introducerea unei monede digitale bancare centrale (CBDC) va sprijini economia digitală, va duce un sistem de management valutar mai eficient şi mai ieftin”, a precizat Sitharaman la prezentarea bugetului Indiei.

Banca Centrală a  Indiei şi-a exprimat „îndoieli serioase” cu privire la criptomonedele private, atenţionând că ar putea provoca instabilitate financiară.

Impozit de 30% pentru veniturile provenite din active digitale

Totodată, Guvernul indian a hotărât să taxeze cu 30% veniturile provenite din active digitale, însă pierderile din vânzarea activelor digitale nu pot fi compensate cu alte venituri, a spus Sitharaman.

Potrivit estimărilor,…

Citeste continuarea Aici

You might also like