Închiriere versus achiziționarea unui apartament: avantaje și dezavantaje

Locuința reprezintă mai mult decât un acoperiș și patru pereți. Chiar dacă îți oferă fizic strictul necesar, aceasta trebuie să te bucure și la nivel psihic. O casă la care te întorci cu drag înseamnă un loc în care te poți retrage și reîncărca, atât la nivel fizic, cât și emoțional.

 

Mulți români se confruntă cu dilema închirierii sau achiziționării unui apartament. De altfel, la nivel european, România se situează pe primul loc în topul țărilor ale căror populații trăiesc  majoritar în apartament proprii, doar 4% din locuitori alegând să închirieze locuințe. Cu un procentaj atât de mare de proprietari, este de așteptat ca tendința să se mențină.

 

Decizia de a te stabili “la casa ta” este influențată de o multitudine de factori care depind de preferințele individuale și nu numai. Pe lângă factorul financiar, viitorul proprietar sau chiriaș ar trebui să aibă în vedere și contextul social în care se află, dacă locul de muncă actual îi oferă stabilitate, dacă își dorește să-și întemeieze o familie sau dacă își permite cheltuieli surpriză pe viitor.

 

Fie că te interesează garsoniere de…

Citeste continuarea Aici

You might also like