Încălzirea planetei cu 1.5 grade Celsius până în 2040 este inevitabilă

Din datele unui nou studiu, realizat de Universitatea din Colorado, reiese că susținerea  obiectivului Acordului Climatic de la Paris, privind reducerea temperaturii medii anuale cu 1,5 grade pe termen lung, mai poate fi încă realizabil.

În contextul climatic, autorii studiului susțin că cele mai noi date, sugerează că scenariile apocaliptice din ultimii ani, nu mai sunt plauzibile, relatează Republicworld.

Concret, publicat în Environmental Research Letters, studiul amintește că Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) a anticipat că încălzirea planetei cu 1.5 grade Celsius până în 2040 este inevitabilă.

În acest sens, mai mulţi experți din domeniul climei au susținut că încălzirea globală, în condițiile unui scenariu cu emisii scăzute, va duce oricum la creșterea temperaturilor cu până la 1.6 grade Celsius până în anul 2060. În schimb, dacă liderii mondiali se decid acum, să reducă drastic emisiile, atunci temperaturile ar urma să coboare cu până la 1.4 grade Celsius până în anul 2100.

Aceste scenarii pot fi plauzibile dacă tendințele actuale continuă

În cadrul acestui nou studiu, s-au observat mai multe…

Citeste continuarea Aici

You might also like