În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale îi pune faţă în faţă, din nou, pe Emmanuel Macron şi Marine Le Pen

În Franţa, va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidenţial, care îi pune faţă în faţă, din nou, pe Emmanuel Macron şi Marine Le Pen. Rezultatele de duminica aceasta au lăsat un gust amar presei din Hexagon, scriu jurnaliştii La Libre Belgique.

în opinia lor, “Mai departe, pentru încă un tur”, titrează “Courrier Picard”. Presa franceză de luni se opreşte fără prea mare entuziasm la a doua editare a afişului din 2017 pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale între Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, pe fondul amărăciunii francezilor.

Principalele titluri ale presei din Franţa, după turul întâi al prezidenţialelor

În opinia sa, “Cum le spuneam altă dată copiilor, surpriza e că nu e nicio surpriză. Meciul Macron-Le Pen, meci retur, pe care, se pare, francezii nu-l doreau, va avea loc”, scrie Alexis Brézet în “Le Figaro”.

În plus, fără surprindere, cotidienelor de stânga le pare rău. “De data asta, e chiar nasol”, titrează “Libération” pe prima pagină pe fond negru, apoi “Tristă repetiție” pe pagina a doua. “Nu ea”, afişează “L’Humanité”, cu doi de ”L” reprezentaţi de…

Citeste continuarea Aici

You might also like