În traficul din România, se pune semnul egal între un accident în care ai spart o bară sau ai luat viața unui om

În opinia sa, „În România nu se penalizează suficient anumite comportamente în trafic și ceea ce părea bun la un moment dat – constatul amiabil – a fost înțeles greșit de români și uităm că atunci când cineva nu acordă prioritate ar trebui penalizat cu reducerea permisului sau niște amenzi. Deci este ieftin să facem contravenții în trafic și să ne comportăm ciudat.”, a precizat luni Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR)în cadrul FIAR 2022.

Astfel, „Să ne aducem aminte că în 2017 a fost marea resetare de bonus-malus. Toată lumea a trecut brusc în bonus. Să ne aducem aminte că în România se pune semnul egal între un accident în care ai spart o bară sau ai luat viața unui om. În ambele cazuri tot atâta malus primești. Lucrurile astea trebuie modificate rapid.”, a precizat luni oficialul BAAR, întrebat ce schimbări legislative ar fi necesare pentru o mai bună funcționare a pieței RCA.

Roșu, UNSAR, despre valul de falimente RCA: Parcă nu învățăm nimic. Avem nevoie de schimbări legislative rapide, inclusiv în legislația pentru Poliție

În acest sens, „Cred că trăim într-o piață…

Citeste continuarea Aici

You might also like