În Rusia, tot mai mulți oameni pleacă din cauza regimului instaurat de Vladimir Putin

Exodul de creiere continuă în Rusia, un al doilea val de ruși încercând să scape de regimul lui Vladimir Putin. Unul dintre sectoarele care părăsește masiv țara este cel tehnologic, oamenii plecând mai mult din obligație decât din alegere. Chiar dacă nu există o cifră exactă a celor care au plecat de la începutul războiului în Ucraina, se estimează că este vorba despre zeci și chiar sute de mii de ruși.

Astfel, ruşii migrează în străinătate pentru a fugi de regimul lui Vladimir Putin, în urma războiului declanşat de Moscova împotriva Ucrainei. Din acest val de migranţi ar face parte cei care au avut nevoie de un timp mai lung pentru a se pregăti să plece din ţară, cum ar fi oameni de afaceri sau familii care au dorit să îşi lase copii să termine anul şcolar, relatează CNBC.

Invadarea Ucrainei a fost ultima picătură

Un exemplu este şi” Vladimir”, al cărui nume de familie nu a fost făcut public din cauza sensibilităţii subiectului, şi care a comentat acest fenomen.

În cazul lui Vladimir, acesta a avut nevoie de mai multe luni pentru pregătirea actelor şi pentru a-şi pune afacerile în ordine, pentru a se muta în…

Citeste continuarea Aici

You might also like