În România, sistemul Garanţie-Returnare (SGR) va intra în curând în funcțiune

Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) va intra în curând în funcțiune, iar românii vor trebui să returneze PET-urile dacă doresc să își primească înapoi garanția. Pentru a putea face acest lucru, sticlele vor avea două semne particulare pe etichetă.

Concret, pentru a facilita returnarea ambalajelor de băuturi răcoritoare, apă și bere, acestea vor avea pe etichetă un cod de bare special, dar și un logo, anunță directorul executiv al asociației Berarii României, Julia Leferman.

Astfel, ”Va exista un logo specific siste­mului, pe care consumatorul să-l poa­tă recunoaşte cât mai uşor, pe lân­gă codul de bare naţional, pentru a evita importul de ambalaje goale din alte ţări. Ambalajul trebuie să nu fie deteriorat, să aibă eticheta întrea­gă pentru a putea fi scanat codul de bare specific sistemului”, a spus aceasta.

În plus, aceasta a mai precizat că sunt prevăzute și sisteme antifraudă, referindu-se la posibilitatea ca oamenii să aducă sticle goale din alte țări și să dorească să le introducă în sistemul național.

În România, despre sistemul de garanţie-returnare s-a vorbit de mai mult timp, iar acesta presupune…

Citeste continuarea Aici

You might also like