În România, rata divorțurilor s-a dublat în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, rata divorțurilor în România s-a dublat, arată  datele statisticilor oficiale. În prezent, una din patru căsătorii se finalizează în divorț spun informațiile disponibile în această privință.

Astfel, Studiile Institutului Național de Statistică arată că în 2019 una din patru căsătorii din România se finaliza printr-un divorț. Aceasta în condițiile în care la începutul anilor 90 doar una din șase căsătorii se finaliza prin divorț.

În plus, pandemia a accentuat acest fenomen, astfel că în 2020 s-a înregistrat un divorţ la fiecare 3,5 căsătorii. Practic, România a ajuns de la 16% rata divorțurilor în 1990 la 28,5% la finalul lui 2020.

Plecând de la aceste premise, Divorce Journey lansează Academia Post-Divorț, prima școală de educație, susținere și dezvoltare personală, pentru persoanele care au trecut printr-un divorț.

Divorțuri pe bandă rulantă în România

Raportatele INS arată că în 2020 în România durata medie a unei căsătorii care se finalizează prin divorț era de doar 9,5 ani. Însă, la finalul primului an de pandemie, se înregistra un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. La polul…

Citeste continuarea Aici

You might also like