În România, luna martie a adus un nou record al numărului de oferte din piața muncii

Din datele unei platforme online de recrutar, reiese că luna martie din acest an a adus un nou record al numărului de oferte din piața muncii, 40.000 de poziții fiind deschise de către companii.
Astfel, oferta de joburi de luna aceasta a depășit toate datele înregistrate până acum, cel puțin de când a apărut criza sanitară în România.

Statisticile primului trimestru din 2022 indică faptul că oferta de joburi a crescut cu aproape 50% față de același trimestru al anului trecut și arată o creștere semnificativă a activității pe piața muncii, pe fondul ridicării restricțiilor și revenirii la ritmul de lucru specific perioadei pre-pandemice, transmite platforma de recrutare BestJobs.

În plus, tot ca o caracteristică a pieței muncii post-pandemie, joburile remote și hibrid câștigă teren în oferta companiilor și înregistrează o pondere tot mai mare în raport cu volumul total de joburi.

Astfel, numai în luna martie, 10% din totalul joburilor publicate pe platformă au fost remote, în timp ce alte 14% permit un mod de lucru flexibil, cu împărțirea activității între casă și birou.

Modul hibrid de muncă, tot mai des în…

Citeste continuarea Aici

You might also like