În România este alertă meteo Cod Portocaliu de vijelii

În România, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat un nou avertisment Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor, se va întâmpla pe parcursul zilei de joi, 28 iulie.

Așadar, ANM a informat că mai multe judeţe din nordul Olteniei şi al Munteniei precum şi zone din Carpaţii Meridionali şi de Curbură sunt vizate de o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta pe parcursul acestei zile.

Concret, în intervalul orar 3:00 – 22:00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

De asemenea, pentru joi şi vineri meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul şi local centrul şi sudul ţării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Prognosticul ANM pentru ziua de…

Citeste continuarea Aici

You might also like