În România, ANM a emis cod galben de ploi și vijelii valabil în următoarele ore în mai multe zone ale țării

Vremea se schimbă complet în ţara noastră, în următoarele ore și revine la normal de abia în acest weekend. Astfel, ANM a emis deja o avertizare de cod galben de ploi, însoțite de descărcări electrice și vijelii pentru 18 județe din țară. Avertizarea este valabilă pe tot parcursul zilei de vineri între orele 12.00 și 23.00.

În ceea ce privește zonele vizate, potrivit meteorologilor, este vorba despre județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Iași și Botoșani.

În contextul avertizarii de Cod galben prevede că în zonele menționate anterior vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55-75 km/h și izolat de peste 80-90 km/h), grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp.

 

Cum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo ANM

Pentru restul zilelor din această lună, vremea va reveni la normal de abia spre weekend. ANM a publicat și prognoza meteo pentru cea de a doua jumătate a lunii mai. Astfel, potrivit…

Citeste continuarea Aici

You might also like