În România, ANM a actualizat prognoza meteo și a emis o avertizare de cod galben de ultimă oră

În ţara noastră, vremea va fi capricioasă complet în următoarele ore în aproape jumătate din țară. Astfel, ANM a emis o avertizare meteorologică de ultimă oră.

În avertizarea ANM care intră în vigoare miercuri la ora 12 și expiră de abia joi dimineață la ora 8.00, un număr de 21 de județe din țară sunt vizate de cod galben de ploi.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, avertizează ANM. În ceea ce privește zonele vizate, meteorologii anunță că în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice.

Zonele vizate de codul galben emis de ANM

În contextul ANM, în zonele menționate anterior vor fi și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, mai precizează aceasta.

Zonele vizate de avertizarea de cod galben sunt județele Satu Mare,…

Citeste continuarea Aici

You might also like