În prezent, în Iran, 70 de lovituri de bici și 8 ani de închisoare

În justiţia din Teharan, o militantă iraniană pentru drepturile omului, a fost condamnată la 8 ani de închisoare şi 70 de lovituri de bici. Soţul ei, stabilit la Paris, a afirmat că nu ştie motivul condamnării şi a subliniat că audierea femeii a durat cinci minute.

În opinia sa, „Într-un proces de cinci minute, Narges Mohamadi a fost condamnată la opt ani de închisoare şi 70 de lovituri de bici”, a declarat Taghi Rahmani, soţul activistei, pe Twitter.

În plus, Rahmani a indicat că, din moment ce nu şi-a putut contacta soţia, nu are mai multe detalii despre proces şi că sentinţa include şi o interdicţie de doi ani a accesului la „telecomunicaţii”. „Noul verdict nu este clar pentru noi”, a spus el. Autorităţile iraniene nu au raportat condamnarea.

Din datele EFE, se arată că Mohamadi, care a condus Centrul pentru Apărarea Drepturilor Omului din Iran, a fost eliberată din închisoare în 2020, după câţiva ani în spatele gratiilor, ea fiind acuzată că acţionează împotriva securităţii naţionale şi de propagandă împotriva sistemului.

Iar, în perioada îndelungată în spatele gratiilor, Mohamadi a petrecut timp în izolare şi a…

Citeste continuarea Aici

You might also like