În Grecia, demisia lui Dimitriadis se datorează „climatului de toxicitate care s-a dezvoltat în jurul persoanei sale și demonizarea acestuia de către o parte a presei”

După dezvăluirile privind interceptarea convorbirilor liderului Partidului Socialist Grec și a doi jurnaliști, directorul serviciilor de informații şi secretarul general al cabinetului premierului și-au dat demisia.

În Grecia, un scandal de spionaj zguduie guvernul Mitsotakis

Inițial a fost doar un caz – interceptarea telefoanelor a doi jurnaliști – pe care guvernul grec a încercat să-l minimalizeze în ultimele luni. Acum însă este un scandal de stat. Pe 26 iulie, liderul Mișcării Socialiste Panelene (Pasok), Nikos Androulakis, a dezvăluit că și telefonul său a fost vizat de programul spion Predator.

Pe măsură ce zilele trec și apar dezvăluiri în mass-media de investigații grecești – Inside Story, Reporters United, Journal of Editors (Efsyn) și Solomon – guvernul Mitsotakis se află din ce în ce mai încolțit.

Vineri, 5 august, secretarul general al cabinetului premierului, care este și nepotul acestuia, Grigoris Dimitriadis, a demisionat, urmat de Panagiotis Kontoleon, directorul serviciilor de informații (EYP), conform lemonde.fr

Audiat cu ușile închise în Parlament pe 29 iulie, acesta din urmă a recunoscut că a interceptat…

Citeste continuarea Aici

You might also like