În Europa, în insula Sardinia, oamenii ajung să trăiască chiar și peste 100 de ani

În Europa există o insulă unde oamenii ajungă să trăiască chiar și peste 100 de ani. Despe aceasta, Maria Chiara Cugus a scris o opinie cu privire la stilul de viață al locuitorilor din Sardinia, dar și despre secretul longevității.

Astfel, ingredientele longevității locuitoriloe din Sardinia, sunt un stil de viață și o dietă sănătoasă, atașamentul față de identitate, tradiții, faţă de familie și comunitate și nu în ultimul rând, credința.

Concret, Marcella Cadoni, care și-a sărbătorit centenarul în decembrie 2021, şi care locuieşte într-un sat din sudul insulei, știe bine acest lucru.

În fiecare duminică se duce la liturghie, însoțită de nepoți pentru că mersul a devenit obositor, seara recită rozariul și citește ziarul „Trimisul Sfântului Antonie” la care este abonată de aproape 58 de ani, și publicaţia Eco di Bonaria, Sanctuarul lunar dedicat Madonei (patrona Sardiniei), căreia îi este foarte devotată, arată avvenire.it.

Concret, Cum putem ajunge la această vârstă fiind activi şi păstrându-ne spiritul ludic? „Dumnezeu e cel care mi-a permis asta”, ne asigură ea. O viață petrecută la câmp, încă…

Citeste continuarea Aici

You might also like