În ce mod i-ar putea afecta financiar pe români războiul din Ucraina?

Un conflict în Ucraina ar putea avea consecințe nefaste, atât în Europa dar mai ales în ce privește stabilitatea financiară a românilor, atât de greu obținută în ultimii 30 de ani.

În prezent, deși conflictul ruso-ucrainean se petrece la mare distanță, asta nu înseamnă că cetățenii americani nu ar fi afectați de conflict. Mai ales financiar. Iar acest lucru este valabil și pentru cetățenii români, situați mult mai aproape de linia de conflict.

În contextul socio-economic, modurile în care consideră jurnaliștii publicației  CNN, că ar putea fi afectați locuitorii de peste Ocean, fiecare dintre acestea fiind perfect valabil și pentru români.

În primul rând prin scumpirea carburanților, care în ultima vreme, prețurile la carburanți au atins oricum cote nemaivăzute de mult timp în România. Un război în Ucraina i-ar face pe mulți români, însă, să-și pună serios întrebarea dacă să nu își vândă mașina. Serios, prețurile ar crește atât de mult la pompă încât probabil că mersul pe jos, cu bicicleta, sau cu mijloacele de transport, ar deveni o obișnuință.

Concret, este semnificativ faptul că în acest sens…

Citeste continuarea Aici

You might also like