În ce constă tratamentul modern al metastazelor pulmonare?

În cazul metastazele, în prezent sunt localizări secundare ale unor tumori formate în altă parte în organism, care au diseminat la distanță. Astfel, plămânul este al doilea cel mai frecvent loc de localizare metastatică, după ficat, însă, metastazele pot apărea și la nivelul oaselor, al creierului și al altor organe.

În momentul de faţă, printre cele mai frecvente tipuri de cancer care diseminează în plămâni sunt cancerul mamar, cancerele ginecologice, cancerul de pancreas, cancerele tractului digestiv.

Din punct de vedere medical, ppțiunile terapeutice pentru pacienții cu metastaze pulmonare sunt diferite de cele recomandate pentru tratamentul tumorii primare. Una dintre opțiunile moderne de tratament, recomandate pacienților decelați cu metastaze pulmonare, indiferent de tumora de bază, este radioterapia externă de mare precizie – Stereotaxia.

În prezent, radioterapia stereotaxică este o metodă de radioterapie externă avansată, prin care se administrează doze semnificative de radiație, extrem de precis, la nivelul tumorilor de mici dimensiuni, în scopul distrugerii acestora, fără afectarea țesuturilor sănătoase din jur. Pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like