Idei de deserturi potrivite pentru mesele de sărbători

În această perioadă a anului, plină de mese festive, deserturile sunt nelipsite. De la cozonac până la prăjituri sau chiar tort în seara dintre ani. Felul în care sunt servite acestea are o foarte mare importanță, fiecare dorind să impresioneze.

La RoseHome găsești o varietate de articole servire desert.

Ce deserturi pregătești de sărbători cu vase de cuptor? Vă punem la dispoziție o gamă largă de vase pentru cuptor. Acestea sunt confecționate din ceramica, portelan, fonta sau otel inoxidabil. Toate materialele sunt de calitate inalta, fiind foarte rezistente. Aceste produse sunt disponibile într-o multitudine de forme, culori și dimensiuni. Printre culori se numără alb, alb pur, albastru, cărămiziu, galben, gri, maro, nature, negru, portocaliu, roșu și verde. Formele pot fi conic, dreptunghiular, oval, pătrat sau rotund. Beneficiilor vaselor de cuptor sunt rezistența, compatibilitatea unora cu mașina de spălat vase, și faptul că pot fi folosite și la servirea, nu doar la preparare.

Articole pentru servire desert care te vor ajuta– La noi găsiți o diversitate de articole pentru servirea desertului care vă pot ajuta la aranjarea mesei. Printre acestea se numără etajete, platouri, standuri tort, stand lemn, stand cu două niveluri, suporturi și altele. Aceste produse sunt alegerea perfectă pentru prezentarea si servirea deserturilor de Crăciun. Masa de Crăciun va arăta mult mai spectaculos prin folosirea acestor articole.

Ingrediente care nu ar trebui să îți lipsească în perioada sărbătorilor- În perioada sărbătorilor, primează deserturile care conțin scorțișoară, vanilie, nuci, portocale, și bineînțeles ciocolată.

3 rețete de prăjituri ce nu pot lipsi de pe mesele de sărbători

  1. Nuci umplute cu cremă

Pentru aluat avem nevoie de 300g făină, 80g zahăr pudră, un gălbenul, 130g unt, 3 linguri apă rece, un praf de sare, vanilie, coaja rasă de la o lămâie și 3 linguri de zeamă de la lămâie.

La început, se taie untul cubulețe și se cerne făina deasupra, adăugându-se sarea și zahărul pudră. Acestea se amestecă până se obține consistența unui „nisip” uscat.  În continuare se adaugă gălbenușul, vanilia și coaja rasă de la o lămâie. Apoi urmează sucul de lămâie și apa rece care se pune treptat lingură cu lingură până ce se formează un aluat compact. Aluatul fraged are nevoie de 20-30 de minute de stat la frigider, învelit într-o pungă de plastic.

Pentru cremă avem nevoie de 2 ouă, un praf de sare, 100g zahăr pudră, un zahăr vanilat, 100g ciocolată amăruie(minim 45%), 150g unt, 15g cacao.

Ouăle întregi se amestecă împreună cu zahărul, vanilia și sarea la bain marie. Se continuă amestecarea până la atingerea temperaturii de 80 grade C și se adaugă în cremă bucățele din ciocolată. Se amestecă până când crema devine omogenă și se lasă la răcit. Untul se bate cu mixerul până ce devine spumos, după care se adaugă cacaoa. Treptat, se adaugă și baza de cremă, care trebuie să fie la aceeași temperatură ca și untul. Nu se mixează mult, deoarece există riscul tăierii.

Din aluat formăm biluțe mici, de 6-7g, fiecare cavitate a presei pentru nuci este unsă cu ulei, iar apoi biluțele sunt introduse în aceasta. Nucile sunt presate, apoi coapte la foc mediu câte 2 minute pe fiecare parte. După coacere, crema este introdusă  în aluat, și sunt gata pentru servire.

  1. Tiramisu

Tiramisu este unul dintre cele mai iubite deserturi. Pe lângă gustul autentic, este și un desert ușor de realizat.

Pentru crema de tiramisu avem nevoie de 500g mascarpone, 100g zahăr, 4 ouă proaspete, jumătate de linguriță extract de vanilie.

Începem prin a separa gălbenușurile de albușuri. Peste gălbenușuri se toarnă jumătate din cantitatea de zahăr, iar restul este păstrat pentru spuma de albușuri. Gălbenușurile sunt mixate cu zahărul timp de 4-5 minute, după care puteți pune un pic de vanilie. Înainte de a adăuga mascarpone, trebuie să așteptăm ca răcirea compoziției să fie completă. După care se mixează până acesta devine bine încorporat.

Separat, după ce albușurile devin spumă,, se adaugă restul de zahăr. După aceea, începem mixarea celor două compoziții. Spuma de albușuri este adăugată treptat, folosind telul de mână.

Pentru asamblarea desertului, avem nevoie de 300g pișcoturi, 300ml cafea îndulcită cu 2-3 lingurițe de zahăr, o lingură de pudră de cacao. Foarte important, cafeaua trebuie să fie răcită înainte de a înmuia pișcoturile, altfel se vor rupe. Se crează un strat de cremă pe platou care va fi baza prăjiturii. Se însiropează pișcoturile în cafeaua rece, iar apoi se așează peste baza de cremă. Acest proces se repetă, iar peste ultimul strat de cremă se adaugă cacaoa.

  1. Chec de Crăciun

Pentru prepararea checului avem nevoie de 6 ouă, 300g făină, 150g zahăr, un praf de sare, un pliculeț de zahăr vanilat sau esență de vanilie, 12 linguri de ulei, o lingură de cacao și o lingură de praf de copt.

Mai întâi se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat până devin spumă, după care se adaugă zahărul, iar gălbenușurile se amestecă, cu grijă cu uleiul. Uleiul se toarnă treptat, în 3 tranșe, a câte 4 linguri. Peste gălbenușuri se adaugă și sarea, aăpoi se amestecă treptat cele două. După omogenizare, scoatem o lingură din compoziție și o punem separate într-un bol, peste care adăugăm cacaoa. Se pune în tavă mai întâi baza, iar pe deasupra se strecoară compoziția ce conține cacao. Dacă doriți, se pot adăuga opțional și nuci.

Poftă bună!

You might also like