Icoana este o formă de artă

Ce este o icoană. Când vorbim de o icoană, de obicei ne gândim la o persoană sau un lucru care servește ca simbol reprezentativ. Cu toate acestea, arta are o definiție distinctă a icoanei sau a „iconicului” – o descriere care diferă într-o anumită măsură de sensul obișnuit și mai general al icoanei.

Termenul de iconografie este un proces de identificare, descriere, interpretare și clasificare a simbolurilor, subiectelor și temelor. În artă, icoana se referă în principal la o pictură religioasă (de obicei, Iisus Hristos sau o altă figură sfântăreligioasă). Această pictură sau „imagine” a lui Hristos a fost sensul inițial al icoanei. A servit ca obiect de devotament. Lucrările de artă emblematice sunt reprezentate într-un stil tradițional de lemn și utilizate în practicile religioase. Pictogramele se referă și la portrete, statui, simboluri sau figuri. Cu toate acestea, nu orice reprezentare a identității religioase este o icoană.

Icoanele în artă nu iau o formă sau un stil anume. Nu sunt neapărat tablouri. Icoanele pot fi mozaicuri, miniaturi, emailuri sau figuri tridimensionale antice. Lucrările de artă nu trebuie să…

Citeste continuarea Aici

You might also like