Guvernul ajută familiile tinere cu bani, pentru cununia religioasă, civilă, naștere, laptopuri, calculatoare, tablete, chirie

În cadrul unui proiect de OUG, guvernul vrea să ajute familiile tinere să aibă bani pentru cununia religioasă, civilă, naștere, laptopuri, calculatoare, tablete, chirie, oferindu-le acces la credite.

Pentru aceasta ar urma să se facă „FamilyStart”, pentru „facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și care au venituri de până la maximum 7.500 de lei net per familie, luându-se în calcul veniturile ambilor soţi sau parteneri de viaţă”.

În acest context, Gabriela Firea spunea, printre altele, când a anunțat proiectul că „ nu se cere dovada unor venituri”.

Astfel, facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporţie de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, precum şi în suportarea comisionului de analiză și de gestiune adiacente creditului/garanției.

Care vor fi costurile creditului FamilyStart

• dobânda aferentă programului este IRCC trimestrial plus o marjă de 5,5%

•…

Citeste continuarea Aici

You might also like