Guvernul a anulat taxa la accizele pentru primii 50 de litri de ţuică produşi în gospodărie

Autoritățile au luat recent decizia de a anula o taxă controversată, lucru care a bucurat pe foarte mulți români. Astfel, producătorii locali au profitat deja de schimbare și spun că sunt foarte mulțumiți.

 Guvernul a anulat taxa! Nu mai trebuie să dea niciun ban

Astfel, sunt vizate accizele pentru primii 50 de litri de ţuică produşi în gospodărie. Până să aibă loc schimbarea recentă, micii producători care îşi şi declarau producţia plăteau pentru această cantitate jumătate din acciza prevăzută în codul fiscal.

Totuși, aceștia nu mai sunt nevoiță să plătească taxa respectivă, lucru care a fost primit cu bucurie de către mulți români. De exemplu, un mic producător din localitatea Rădeni, judeţul Botosani, obținea anual minimum 40 de litri de ţuică, cu fructe din propria livadă.

Până în momentul în care Guvernul a anulat taxa, acesta era nevoit să plătească jumătate din acciză, adică 1,9 lei pe litru, pentru primii 50 de ţuică. Amintim că decizia a fost luată în contextul în care România  este cel mai mare producător de prune din UE, datorită interesului românilor pentru ţuică. În acest context, prunele…

Citeste continuarea Aici

You might also like