Griș cu Lapte și Zmeură: Rețeta Boromir
Cremos și foarte gustos, grișul cu lapte te duce instant cu gândul la copilărie, la acele vremuri când mama și bunica îți pregăteau cele mai bune deserturi. Pe lângă faptul că trezește amintiri savuroase, se prepară ușor, fiind un dulce rapid, perfect pentru clipele în care vrei să gătești ceva bun fără prea mult efort.
Așadar, astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă deosebită care adună fel și fel de arome într-o combinație irezistibilă. Descoperă în continuare cât de simplu este să pregătești grișul cu lapte și zmeură din Grișul Boromir.
Un deliciu simplu și versatil
Este de înțeles că atât cei mici cât și cei mari adoră grișul cu lapte după prima degustare. Aroma delicată și textura fină creează un gust desăvârșit, iar dacă îl savurezi și cu o dulceață de fructe, sos de ciocolată sau scorțișoară, este cu atât mai delicios!
Ca să obții un griș cu lapte nespus de savuros, nu trebuie să fii expert într-ale gătitului ci să ai la îndemână câteva ingrediente de cea mai bună calitate. Farmecul său constă în simplitate și savoare, astfel că poți obține un gust minunat și fără prea multe ingrediente.
Pentru a prepara un griș cu lapte simplu, nu ai nevoie decât de unt nesărat, Grișul Boromir, apă, zahăr sau miere, și lapte. După ce fierbi laptele și untul, pui grișul în ploaie și amesteci bine la foc mic până se îngroașă textura sa.
Totuși, dacă vrei să te bucuri de arome mai bogate, te sfătuim să folosești și esență de migdale, rom sau vanilie, și coajă de lămâie sau portocală rasă. Sosul de ciocolată neagră cu gust dulce-amărui se potrivește numai bine în rețeta noastră, dar dacă preferi un gust mai dulce, atunci poți prepara un sos de ciocolată cu lapte.
La sfârșit, poți adăuga și un strat de dulceață de cireșe, piersici, afine, trandafiri sau poți alege alte sortimente care te încântă.
Uneori poate preferi un desert mai simplu, nu foarte dulce, așa că poți prepara un griș cu lapte bun și fără dulceață. În locul ei, presară deasupra fulgi de cocos, mirodenii dulci precum cuișoarele, scorțișoară și nucșoară, sau ciocolată neagră rasă. Pentru un decor și o textură fermecătoare, te sfătuim să presari zmeură fresh sau congelată.
Înlocuiește laptele de vacă cu lapte de soia sau migdale și renunță la unt dacă vrei să te bucuri de savoarea lui și în zilele de post. Este deliciul ideal de servit și pentru cei care țin diete vegetariene sau vegane.
Griș cu lapte plin de gust alături de Boromir
Cu aroma și textura sa unică, Grișul Boromir transformă preparatele tale în bunătăți de care nu te mai saturi. Prăjiturile, budinca de gris și găluștele pufoase capătă o savoare inconfundabilă atunci când le gătești cu cel mai bun griș.
Îl poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești produse de o calitate excelentă, pe care le-am preparat cu mare grijă pentru a-ți oferi o experiență inedită.
Tot acolo își dau întâlnire și prăjiturile fine cu arome exotice de cocos, fistic și mango, bezele crocante, pișcoturile din noua colecție Pupici cu Sclipici, migdalele învelite într-o ciocolată prețioasă, și multe sortimente de Croissant Boromir.
Pe blog ți-am pregătit încă o rețetă care îți amintește de copilărie, și anume rețeta de prăjitura Mălai Dulce. Află cum obții în doar câțiva pași simpli o armonie de arome, capabilă să te poarte înapoi în timp.
Ingrediente griș cu lapte
- 470ml lapte
- 60g Griș Boromir
- 1 lingură zahăr
- Esență de vanilie
- 7,5g unt nesărat
- 230ml apă
- Vârf de sare
- Zmeură fresh sau congelată
Mod de preparare griș cu lapte
PASUL 1
Pentru început trebuie să amesteci într-o oală apa, sarea, laptele, esența de vanilie, zahărul și untul. Lasă amestecul la fiert la foc mediu. Este nevoie să amesteci din când în când pentru ca această compoziție să nu se prindă de pereții oalei.
PASUL 2
Când amestecul a început să fiarbă, poți pune Grișul Boromir în ploaie. În tot acest timp trebuie să amesteci încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe.
PASUL 3
Gătește grișul la foc mediu până când începe să fiarbă. În aproape 2 minute ar trebui să fiarbă. După aceea, dă focul mai încet, și continuă să gătești grișul cu lapte până când devine mai consistent. Ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute, după care îl poți lua de pe foc.
Înainte de a servi desertul, poți prepara un sos de ciocolată într-o altă oală la foc mic. Topește ciocolata cu untul, laptele și apa. Spre sfârșit, toarnă într-un pahar un strat de griș și deasupra pune sosul de ciocolată. Dacă preferi un gust și decor mai simplu, presară deasupra zmeură congelată sau alte fructe pe placul tău. Poftă bună!
Aruncă un ochi pe boromirmarket.ro la nenumăratele bunătăți care abia așteaptă să le savurezi cu toți cei dragi!