Fondurile de pensii private Pilon II au pierdut în total 7 miliarde de lei din banii de pensie

În prezent, românilor care îndeplinesc condițiile de pensionare și de retragere a banilor de la Pilonul II li se recomandă să mai aștepte. Recomandarea vine de la Radu Crăciun, președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) care a făcut o într-o intervenție la Euronews România.

Declarația lui Radu Crăciun vine după ce aproape 7,5 milioane de români care contribuie la fondurile de pensii private Pilon II au pierdut în total 7 miliarde de lei din banii de pensie pe primul semestru din acest an. Adică, o pierdere medie de 7% pentru economiile private pentru bătrâneţe, scrie Euronews România.

În afirmaţiile sale, „Dacă ne uităm la situația la zi, vedem că, în ultimele două săptămâni, 40% din pierderile care fuseseră raportate în anul 2022 deja au fost recuperate. Este o situație, aș spune, normală, și cred că toată lumea trebuie să se obișnuiască cu volatilitatea piețelor financiare. Volatilitatea piețelor financiare, în momentul de față, lucrează în favoarea fondurilor de pensii și sperăm să opereze la fel și în continuare”, a explicat Radu Crăciun.

Nu este obligatoriu, este…

Citeste continuarea Aici

You might also like