Federația Română de Șah vrea să introducă „sportul minții” în școli

În viitor, Federația Română de Șah (FRS) anunță lansarea a două inițiative majore pentru șahul românesc – un accelerator de performanță și proiectul „Educație prin șah” – și atragerea celei mai substanțiale sponsorizări din istoria sa.

În cadrul conferinței de presă “Și Eu! Susțin șahul românesc”, președintele FRS, Vlad Ardeleanu, aflat la prima întâlnire cu reprezentanții mass-media de la preluarea conducerii Federației din toamna acestui an, a început cu prezentarea acceleratorului de performanță, un proiect care îi va implica pe trei dintre cei mai titrați șahiști români ai momentului – Irina Bulmaga, Bogdan Deac și Constantin Lupulescu. În cadrul acceleratorului, cei trei sportivi vor beneficia de antrenamente cu cei mai buni antrenori de șah din lume.

În viziunea sa, “Vorbim de antrenori care au făcut posibil în trecut atacarea titlurilor mondiale de către cei pe care i-au pregătit. Este nivelul de top mondial ca resursă de antrenament pentru un campion precum Deac sau Lupulescu”, subliniază președintele FRS, Vlad Ardeleanu.

În privinţa şahului ca sport, dacă acceleratorul este o nișă care vizează…

Citeste continuarea Aici

You might also like