Europa aruncă zeci de milioane de doze de vaccin anti-Covid la gunoi, pentru că au expirat, în timp ce Africa nu are de ajuns

În această perioadă de pandemie, Europa aruncă zeci de milioane de doze de vaccin anti-Covid la gunoi, pentru că au expirat, în timp ce Africa, în ciudat tuturor promisiunilor, abia a ajuns la 11% din populaţie vaccinată şi chiar 4-5% în ţările sub-sahariene, notează Il Fatto Quotidiano.

Concret, la sfârșitul lunii februarie, în Europa vor ajunge la coșul de gunoi, 55 de milioane de doze de vaccin Covid, deoarece au expirat fără să fi fost folosite. Între timp, transferurile de flacoane în Africa se fac cu încetinitorul: de la începutul anului şi până acum, au ajuns doar 30 de milioane de doze din UE.

Africa devine un teren fertil pentru apariţia de noi variante de SARS-CoV-2

Din datele difuzate de organizația non-profit Oxfam și de Emergency, se precizează că, de la începutul anului 2022, în Africa au murit de Covid 7 mii de oameni pe zi și doar 11% din populație este vaccinată. Mai mult, în țările sub-sahariane ponderea scade la 4-5%.

În contextul socio-sanitar, o astfel de situaţie care, printre altele înseamnă şi a crea un teren fertil pentru proliferarea de noi variante care s-ar răspândi apoi rapid în jurul lumii. Acesta…

Citeste continuarea Aici

You might also like