Epidemiologul Octavian Jurma avertizează despre o posibilă nouă variantă care este „mai infecțioasă și aparent mai periculoasă”

Cercetătorul Octavian Jurma lansează un avertisment, într-o postare pe contul său de socializare, în privința noii variante a coronavirusului. El spune că este prima variantă care s-a adaptat pentru a evita protecția vaccinurilor și, în plus, este „mai infecțioasă și aparent mai periculoasă”.

Despre această nouă variantă, epidemiologul spune că BA.2, a ajuns la o pondere de 40% în România și va fi dominantă probabil săptămâna viitoare.

Astfel, „Deși în România sărbătorim ostentativ sfârșitul tiraniei măștii, pandemia nu a primit înștiințarea că s-a terminat și nici că ar trebui să devină și mai blândă decât „mult mai blândă”. Pandemia ne mulțumește în schimb că am hotărât oficial nu doar să o ignorăm ci și să o invităm eliminând orice piedică din calea sa.

Dacă ne uităm un pic la ce se pregătește la orizont vedem că Omicron produce în Asia un dezastru mult mai mare decât în oricare din valurile precedente. De asemenea Omicron livrează mutații mai repede decât oricare altă variantă de până acum”, scrie acesta.

Noua variantă evită protecția vaccinurilor

În ceea ce privește noua…

Citeste continuarea Aici

You might also like