Director de școală, după ce a primit o factură de coșmar la energie: „Am fost șocați, asta pentru că în clase a fost frig”

Şcolile din municipiul Arad au primit facturi la energie, pentru consumul din luna decembrie, de patru-cinci ori mai mari faţă de aceeași perioadă a anului trecut şi sunt nevoite să ceară primăriei suplimentări de buget deoarece nu au cum să le plătească.

În anumite unităţi de învăţământ temperaturile în clase sunt scăzute şi elevii stau îmbrăcaţi la cursuri.

Astfel, directorul Colegiului Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad, Sorin Haiduc, a precizat că facturile primite de la CET, de la furnizorul de gaz şi cel de electricitate sunt de până la cinci ori mai mari decât anul precedent.

„Am făcut o comparaţie cu iarna anului trecut şi atunci am plătit la CET, pentru încălzire, 24.000 de lei în decembrie, acum avem 84.000 lei. La gaz, factura a crescut de la 15.000 de lei la 70.000 de lei, iar la curent, factura a crescut de la 3.500 lei la 8.000 lei. Sunt preţuri exagerate, rămâne de văzut dacă solicitările trimise furnizorilor de recalculare vor fi luate în considerare. Altfel, bugetul nostru este mult depăşit”, a declarat Sorin Haiduc.

 

Școala în care elevii învață la 15 grade Celsius în clase

De…

Citeste continuarea Aici

You might also like