Departamentul de Stat a dispus ca familiile angajaţilor de la Ambasada SUA la Kiev să părăsească Ucraina

Despre criza din Ucreaina, un înalt oficial al Departamentului de Stat din Statele Unite a confirmat că s-a luat această decizie pentru siguranța cetățenilor americani și nu reprezintă o diminuare a sprijinului față de Ucraina. Acesta a punctat că gradul de risc este ridicat în această țară și o invazie a Rusiei poate avea loc în orice moment.

În opinia sa, „Am autorizat plecarea unora dintre angajaţii de la Ambasada din Kiev şi am dispus ca toţi membrii familiilor angajaţilor să plece”, a declarat într-un briefing de presă, un înalt oficial al Departamentului de Stat.

Grad de risc ridicat în Ucraina

În plus, gradul de risc pentru călătoriile în Ucraina este 4 din cauza „ameninţării crescute privind o acţiune militară rusească”. Gradul de risc era oricum la nivelul 4 – Nu călătoriţi, din cauza COVID-19, a adăugat el.

Din declaraţiile oficialului, aceste decizii au fost luate ca urmare a numeroaselor avertismente privind eforturile continue ale Rusiei de a destabiliza ţara şi de a submina securitatea cetăţenilor ucraineni şi a celor care au rezidenţă sau vizitează Ucraina.

Astfel, „Nu avem prioritate mai mare decât…

Citeste continuarea Aici

You might also like