De la data de 1 august vor intra în vigoare noile accize pentru țigări și alcool, cât și prevederile contractelor part-time din România

Executivul României urmează să facă o serie de modificări privind Codul Fiscal. În acest context, pensionarii din România, care muncesc part-time, ar putea să fie scutiți de la plata contribuțiilor sociale la nivel de salariu minim.

În ultimele săptămâni au tot existat discuții, asta după ce Guvernul a decis să modifice Ordonanța privind Codul Fiscal, după o serie de întâlniri cu mediul de afaceri, sindicatele și autoritățile locale.

Vorbim despre o serie de modificări care vizează microîntreprinderile, sectorul HoReCa, jocurile de noroc sau impozitul pe proprietate, cât și activitatea pensionarilor.

Concret, de la data de 1 august vor intra în vigoare și noile accize pentru țigări și alcool, cât și prevederile contractelor part-time din România. În cazul în care o persoană are un singur contract part-time, aceasta va plăti contribuții similare cu cele existente la salariul minim pe economie.

În același timp, există și o serie de excepții pentru o serie de categorii de angajați, printre care elevii și studenții cu vârste sub 26 de ani, persoanele care urmează o formă de ucenicie, cât și pensionarii care beneficiază…

Citeste continuarea Aici

You might also like