De ce nu vor români, deşi au cont bancar, să facă plăți electronice?

În România, președintele Asociaţiei de Plăţi Electronice din România (APERO) spune căprocentul de 67% dintre români au un cont într-o bancă şi pot să facă plăţi, dar nu o fac. De asemenea, directorul general al VISA pentru România, Cătălin Crețu, spune că plățile electronice duc la creșterea gradului de transparență.

67% dintre români au cont bancar, dar nu vor să facă plăți electronice

Concret, 67% dintre români au cont bancar, spune președintele Asociației de Plăți Electronice din România (APERO), care adaugă că deși aceștia pot face plăţi, aleg să nu o facă.

În acest sens, participând la masa rotundă “Incluziune financiară şi digitală: Soluţie pentru IMM-uri”, organizată de Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO) în parteneriat cu Parlamentul României, Răzvan Faer a declarat că are o părere diferită cu privire la teoria finanţelor, în contextul în care s-a tot spus că gradul de bancarizare este oglinda incluziunii financiare.

În viziunea sa, “Multă vreme în teoria finanţelor s-a spus că gradul de bancarizare este oglinda incluziunii financiare. Am o părere un pic diferită…

Citeste continuarea Aici

You might also like