De ce nu e bine să dormi cu telefonul lângă pat?

În ultimii ani, auzim tot mai des că nu e bine să dormim cu telefonul lângă pat, dar nici în cameră.

În contextul cercetărilor americani, în primul rând, nu e bine să dormi cu telefonul pe noptieră, deoarece este un obicei prost să dormi cu telefonul în aceeași cameră, averizează aceştia.

Astfel, „Este ca o pantă alunecoasă. Din moment ce ai pus mâna pe telefon pentru a vedea cât este ceasul, ajungi să navighezi pe internet şi să rămâi treaz”, explică cercetătorii, potrivit NDTV.

„Dacă te trezeşti în miezul nopţii şi-ţi verifici telefonul, inevitabil vei deveni frustrat sau îngrijorat de ceva ce ai văzut, corpul devenind astfel tensionat”, mai spun oamenii de ştiinţă.

Concret, prezența smartphone-urilor în dormitoare a dus le nenumărate probleme ale somnului: „Oamenii între 20 şi 30 de ani au probleme cu insomnia, în principal din cauza telefonului”, spune David M. Claman, directorul Centrului de Tulburări ale Somnului din California.

Dacă totuși vrei să dormi cu telefonul în aceeași cameră, ar fi bine să îl setezi pe mod avion, întrucât telefoanele mobile emit radiații dăunătoare pentru corpul nostru,…

Citeste continuarea Aici

You might also like